Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

#ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΡΗΣ - ΑΕΚ 86-75 | Πάτησε την ΑΕΚ και τους εντολοδόχους της ΕΟΚ και της ΚΕΔ!

Posted On Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2014 20:55

Ένας εκπληκτικός Πάσαλιτς με άξιους συμπαραστάτες τους Τόμας και Βεζένκοφ αλλά και με τους Αντεγκμπόγιε, Χαρίση να δίνουν σημαντική βοήθεια από τον πάγκο διέλυσαν από το ξεκίνημα του αγώνα κάθε σκέψη για νίκη στο μυαλό των παικτών της ΑΕΚ και απάντησαν με τον καλύτερο τρόπο στα προκλητικά σφυρίγματα της τριάδας των γκρί που προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να κάνουν το παιχνίδι ντέρμπι. Σημαντική νίκη ψυχολογίας για τον Δ.Πρίφτη και τους παίκτες του που θα πρέπει επιτέλους να αρχίσουν να εκμεταλλεύονται τα θετικά αποτελέσματα και να βελτιώνουν καθημερινά τις χτυπητές αδυναμίες τους.

Η ενισχυμένη και φορμαρισμένη ΑΕΚ όπως ήταν φυσιολογικό μας είχε θορυβήσει αρκετά και όλοι περιμέναμε μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση και ένα ντέρμπι για γερά νεύρα. Ευτυχώς οι παίκτες του Δ.Πρίφτη είχαν κέφια και φρόντισαν από την αρχή να το δείξουν. Με ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα και μια παρουσία σε άμυνα και επίθεση που δεν άφησε περιθώρια για αντίδραση στον αντίπαλο ο ΑΡΗΣ από την αρχή πάτησε γκάζι και η ΑΕΚ προσπαθούσε απλά να ακολουθήσει στο σκορ. Στηρίγματα στην προσπάθεια αντεπίθεσης της ΑΕΚ βρέθηκαν οι τρεις διαιτητές της αναμέτρησης επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά τις "φήμες" περί στοχοποίησης του ΑΡΗ από την ΕΟΚ και την ΚΕΔ. Μόλις 1 καλάθι πέτυχαν οι παίκτες της ΑΕΚ στο πρώτο δεκάλεπτο και 9 βολές όταν ο ΑΡΗΣ που συνεχώς ήταν μπροστά με διψήφιες διαφορές βάρεσε μόλις 10 σε ολόκληρο τον αγώνα. Ίδιο ακριβώς σκηνικό που είδαμε και σε άλλα παιχνίδια όπως στην Αμαλιάδα και στην Κηφισιά στο κύπελλο. Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τα "κοράκια" που από την μια σφύριζαν ακόμη και την ανάσα των παικτών μας σε αντίθεση με τους παίκτες της ΑΕΚ που για να χρεωθούν με φάουλ θα έπρεπε ή να το κάνουν επίτηδες για να σταματήσουν τον αιφνιδιασμό μας ή να είναι τόσο εξόφθαλμο όπως τα πολλά σπρωξίματα στην διεκδίκηση των ριμπάουντ. Ο ΑΡΗΣ σήμερα πήρε πόντους από όλους τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν εκτός του Σίμτσακ και αυτό ίσως να ήταν και το πιο σημαντικό στοιχείο που οδήγησε την νίκη. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να κάνουμε στον Χαρίση που αγωνίστηκε ύστερα από καιρό και ήταν ο πιο ουσιαστικός από τους 3 ψηλούς της ομάδος παίρνοντας 6 ριμπάουντ και πετυχαίνοντας 4 πόντους  στα 10' που αγωνίστηκε. Ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι ήταν ξεκάθαρη η στήριξη του κόσμου προς το πρόσωπο του μετά από αυτή την άτυπη "κόντρα" που φάνηκε να υπάρχει με τον προπονητή του. Άξιο αναφοράς μετά από 9 αγωνιστικές η θετική παρουσία του αρχηγού της ομάδος. Ο Σπ.Μούρτος μπορεί να μην έκανε κάποια μαγική εμφάνιση αλλά σε αυτά τα 20' που αγωνίστηκε κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα σημαντικά και να αποφύγει τα ανόητα λάθη στα οποία επιδίδεται από την αρχή της χρονιάς. Πολύ καλός και ο Αντεγκμπόγιε που δείχνει μαζί με τον Πάσαλιτς να είναι οι πιο ψύχραιμοι περιφερειακοί μας που μπορούν να κοντρολάρουν τον ρυθμό και να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα. 

Όλα καλά και ωραία μιας και η ομάδα μας κέρδισε, κάτι που το χρειαζόμασταν όλοι μας. Αν θέλουμε όμως να είμαστε ρεαλιστές και να περιμένουμε κάτι παραπάνω από τον φετινό ΑΡΗ τότε θα πρέπει να σκύψουν άπαντες τα κεφάλια κάτω και να αρχίσουν να δουλεύουν ολοένα και περισσότερο. Η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου δεν ταιριάζει σε επαγγελματική ομάδα. Το ρεσιτάλ τρίποντων σήμερα μας βγήκε ενώ και η αεράμυνα μας δεν μας πλήγωσε μιας και η ΑΕΚ ήταν ιδιαίτερα άστοχη και κακή. Δύσκολα μπορεί κανείς να πει με σιγουριά αν το πρόβλημα είναι η παράλογη διαχείριση του ρόστερ από τον Πρίφτη ή ιδιοσυγκρασία κάποιων παικτών όπως είναι ο Τόμας που πραγματικά ώρες ώρες σε κάνει να απορείς τι έχει στο μυαλό του και πως ακριβώς διαβάζει το παιχνίδι. Το στενάχωρο είναι ότι βλέπουμε όσο περνάνε οι αγωνιστικές μέσα σε αυτό το μπάχαλο να παρασύρονται και παίκτες πιο πειθαρχημένοι όπως είναι ο Βεζένκωφ που ώρες ώρες ξαφνιάζει με τις επιλογές του στην επίθεση.  Σίγουρα φταίει και ο Πρίφτης μιας και οι αλλαγές όταν ένας παίκτης κάνει 2-3 καλές ενέργειες συνεχόμενες ή τα σχήματα με 5 αναπληρωματικούς δύσκολα να βγάλουν σε κάτι καλό. Η απόφαση της συνέχισης του αγώνα με τον μπάογκ όπως και τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα παιχνίδια μας ευνοούν μιας και καμία ομάδα ως τώρα δεν δείχνει να ξεχωρίζει. Θα πρέπει όμως επιτέλους αυτή η ομάδα να αλλάξει φιλοσοφία και να γίνει πιο σοβαρή μέσα στο αγωνιστικό χώρο. Στον ΑΡΗ ανήκετε και όχι σε κάποια ομάδα γειτονιάς που αγωνίζεται στα ανοιχτά γήπεδα του Ποσειδωνίου...

Ο κόσμος μπορεί να μην ήταν αρκετός αλλά υπήρχε αρκετός παλμός και ενέργεια στην κερκίδα. Παρά τις  διαφορές ασφαλείας που είχαμε οι διαιτητές φρόντισαν να μας τρελάνουν όλους και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει πολύ έντονα την διοίκηση. Σήμερα η ομάδα μας ήταν πολύ καλύτερη της ΑΕΚ και απλά υπήρχε στιγμιαίος εκνευρισμός για τα σφυρίγματα. Αν όμως το παιχνίδι στράβωνε σίγουρα η αγανάκτηση θα ξεχείλιζε και ίσως να υπήρχαν και πιο ακραίες αντιδράσεις... Τέλος οι χαμηλοί τόνοι! Αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα τώρα!

ΥΓ. Ούτε ματιά δεν αντάλλαξε ο καταχειροκροτούμενος Χαρίσης με τον Δ.Πρίφτη καθώς πήγαινε στον πάγκο μετά την πολύ καλή του επανεμφάνιση.

ΥΓ2.  Προσφέρετε πρώτα έργο, τολμήστε να βάλετε στόχους που να ανταποκρίνονται στο μεγαλείο της ομάδος και του κόσμου της, πετύχετε τους στόχους και μετά κάντε το κομμάτι σας... Κουράζουν οι βεντετισμοί στον ΑΡΗ της μετριότητας και της μιζέριας.... είτε προέρχονται από προπονητές και παίκτες, είτε από μέλη της διοίκησης... 

ΥΓ3. Πολλοί γύρισαν την πλάτη στον ΑΡΗ με τους περισσότερους από αυτούς να το μετάνιωσαν. Ο χρόνος θα δείξει αν η ιστορία θα γράψει ακόμη έναν...  

 

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!